A gyógyszerészeti kemény zselatinkapszulák

A kemény zselatinkapszula egy bázisból és egy rövidebb, úgymond testből áll, melyek szorosan illeszkednek egymáshoz. Az emberi felhasználásra szánt kapszulák nyolc méretben állnak rendelkezésünkre.
A kapacitás minden egyes méret esetében változik a gyógyszerek kombinációjától és sűrűségétől függően. Vannak tiszta zselatin kapszulák különböző méretekben és színekben.
 


A gyógyszerészeti kemény zselatinkapszulák bővebben…

A gyógyszerészeti kapszula rövid története

A gyógyszerek kapszulába töltése gyors és könnyed megoldást kínál. A kapszula lehetővé teszi számunkra a szájon át történő gyógyszerszedést. A kapszulák két fő típusa ismert: beszélhetünk kemény héjú kapszulákról, melyek zselatin felhasználásával készülnek, valamint lágy héjú kapszulákról, melyeket pedig olajok felhasználásával állítanak elő. Mindkét típus összetevőinek alapja a vizes oldat. De tartalmaznak még állati fehérjéket, főként zselatint, növényi poliszacharidokat, vagy azok származékait, módosított formában keményítőt és cellulózt. De egyéb összetevőket is hozzá kell adni, hogy jó minőségű kapszulákat kapjunk, mint például gélesítő szert, lágyítószereket, például glicerint vagy szorbitot, hogy csökkentse a kapszula keménységét, színezőanyagokat, tartósítószereket, szétesést elősegítő anyagokat, kenőanyagokat és felületkezelési anyagokat. A gyógyszert szedők, a fogyasztók legelőnyösebb megoldása a kapszula.

A gyógyszerészeti kapszula rövid története bővebben…